Deelnemers 2024

 In een donkere tijd van het jaar gingen we naar de nieuwste editie… 
We keken er uit naar uit, naar die hele bijzondere.
Een keur aan Flevolandse kunstenaars en ‘van buiten Flevoland’ heeft er hard aan gewerkt
om er opnieuw een prachtig weekend van te maken! En dat is gelukt!


De introductie met hun eigen tekst;

Ab Strijker – Lelystad – Kunstdiscipline – Houtdraaikunst.
Over zijn werk schrijft hij; Houtdraaikunst is het bewerken van hout tot kunstzinnige vormen. Niet alleen de prachtige kleur en structuur van het hout leent zich hiervoor, maar ook de vele mogelijkheden om deze vormen te maken. Ik doe het al ca. 30 jaar en nog steeds met veel plezier. Kom gerust kijken.

Ada Heidbuurt – Lelystad – Kunstdiscipline – Textiele sieraden en objecten.
Ze schrijft; Mijn passie is werken met synthetisch organza. De mix van mijn ontwerpen uit zich in sieraden en objecten die allemaal een unieke uitstraling hebben.
Website: adaheidbuurt.weebly.com – Instagram @adaheidbuurt

Alice Valk – Rutten – Kunstdiscipline – Tulpfotografie
Alice is gefascineerd door het proces van groei, bloei en uitbloeien van de tulp. De inspiratie voor haar beelden. Geraakt door de schoonheid van de virustulp en de 17e -eeuwse tulpenvaas, onderzoekt ze in de serie  ‘Loslaten’ wat de bloemkleur doet bij het uitbloeien van de tulp. Het laat veelal de kleur los. De vorm, lijnen en textuur van de tulp blijven over. Het geeft een sober arrangement dat ze op passende wijze vastlegt.
Website: www.alicevalk.nl

Carin Staal – Emmeloord- Kunstdiscipline – Keramiek.
Ze schrijft; Mijn werk wordt opgebouwd uit verschillende soorten klei. Ik teken en beschilder platen klei met natuurlijke pigmenten zoals bijv. oxides. Daarna geef ik ze vorm en wordt het werk in mijn elektrische oven gestookt. Meestal volgt er dan nog een glazuurbrand.
Website: carinstaalwebs.com

Dick Tillema – Joure – Kunstdiscipline – Keramiek.
Hij schrijft;  Ik maak keramische objecten die opgebouwd worden uit platen klei. Soms combineer ik die met andere materialen en vaak maak ik gebruik van de Japanse Raku-techniek. Ik laat me graag inspireren door elementen uit de architectuur, natuur en techniek.
Website – www.dicktillema.nl

Gaby Hendriksz – Lelystad – Kunstdiscipline – Fine Art Fotografie
Ze schrijft; Ik ben een gepassioneerde fine art fotograaf met een scherp oog voor compositie, licht en detail. Beelden die de verbeelding van mijn publiek prikkelen of het stillevens, portretten of abstracte beelden zijn. Als fotograaf ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen en emotie vast te leggen door middel van mijn kunst.
Website – beeinfocus.nl

Gea Nijzing – Emmeloord – Kunstdiscipline – Figuratieve beelden
Ze schrijft; Gea maakt figuratieve beelden van zelfhardende klei, waarbij ze wordt geïnspireerd  door vormen en figuren uit de omgeving.
Website; www.geart.eu

Ginie Ruitenbeek – Utrecht – Kunstdiscipline – Schilderen met olieverf
Ze schrijft; Ze is in 2012 afgestudeerd aan de Wacker Academie in Amsterdam. Naast werken naar de waarneming van compostie, vorm, restvorm en kleur, maakt ze ook vrijer werk. Haar landschappen verbeelden ruimte en desolate sfeer uit haar reizen naar o.a. Scandinavië en IJsland. In haar industrieel werk spelen lijnen en vlakken een hoofdrol. Grijstinten in combinatie met zachte of juist felle kleuren bepalen dan de vaak verlaten sfeer.
Website; www.ginieruitenbeek.nl

Hannie Naus – Emmeloord – Kunstdiscipline –  Glas fusing.
Ze schrijft; Ik maak mijn schalen en objecten van gebruikt glas. Voornamelijk lege flessen. Mijn werk is dus hoofdzakelijk bruin van kleur. Knikkers zijn ook geliefd door hun variatie in kleur. Mijn thema is ; ‘Glass with a past’.
Pinterest; Atelier 13 –  Facebook – Atelier 13

Jan Albert Ernsten – Lelystad – Kunstdiscipline – Olieverf schilderijen.
Hij schrijft; Ik schilder expressieve olieverf portretten van bekende en onbekende mensen; in kleur of krachtig zwart-wit. Het weergeven van de menselijke emotie vormt bij ieder portret de uitdaging.
Website; www.ap-arts.nl

Joke van der Meulen – Emmeloord – Kunstdiscipline – Handgemaakte tassen, vilt (natwerktechniek), leer bewerken, schilderen.
Ze schrijft; Joke maakt tassen en schildert landschappen in ‘lyrisch abstract’-e vorm. Haar tassen noemt ze draagbare unieke kunst. Vilt kunstwerk over ondermeer het polderlandschap en verwerkt in handgemaakte leren tassen. Uniek vormgegeven en uitgevoerd in warme natuurlijke kleuren en materialen. Mijn inspiratiebron is de prachtige natuur in alle seizoenen.
Instagram; jokecreatieveling

Joke van Zinderen – Amersfoort – Kunstdiscipline – Vilt, textiel, leer.
Ze schrijft; Ik ben 25 jaar actief als viltkunstenaar. De techniek blijft me boeien. Niet in de laatste plaats omdat er altijd wat nieuws te ontdekken valt en er altijd andere materialen toe te voegen zijn zoals papier, zijde, bladeren. Mijn werk kenmerkt zich door strakke vormen en origami varianten. Ik hou van toegepaste kunst omdat het fijn materiaal is om te dragen. Ik print bladeren op leer en zijde wat dan verwerkt wordt in boekjes, doosjes en meer.
Website; www.jokevanzinderen.com
Instagram; jevezet

Muzisch Centrum Emmeloord; – Ook zij zijn van de partij. Met een mini-expositie van leerlingen beeldend van het Muzisch Centrum én een gratis workshop voelsteentjes maken. Ze nodigen je uit om ook te komen!
Website: muzischcentrum.nl

Leo Stravers – Almere – Kunstdiscipline – Glasfusie objecten.
Hij schrijft; Vanaf mijn tiende levensjaar was ik al gepassioneerd door glas. De werking van licht en daardoor ontstane kleurnuances inspireerden mij tot het maken van kleine glasobjecten. Na mijn vervroegde pensionering ben ik gestart met het maken van glasfusie objecten, zowel staand of hangend aan de muur of voor het raam. Tevens geef ik met veel vreugde workshops glasfusie voor beginners en gevorderden.
Website; www.costra.nl

Mac Kers – Lelystad – Kunstdiscipline – Glas fusing
Ze schrijft; Van kleine stukken glas wordt een mooi kunstwerk gemaakt. De ontwerpen ontstaan gaandeweg het maakproces. De transparantie van glas in combinatie met licht versterkt het effect van het object.
Website; www.mackersglassart.nl
Instagram; mkers66                                                                                            

Marga van Kuijk – Ens – Kunstdiscipline – Schilderen en tekenen op doek of paneel, ook 3D werk.
Ze schrijft; Naast mijn baan is schilderen en tekenen mijn passie. Ik werk graag realistisch en met veel details. Zo vind ik het erg leuk om bijv. een ondergrond met paletmes te maken en dan met fijne penselen verder te schilderen, de combinatie van materiaal, structuur en fijnheid. Ook maak ik graag dierportretten, veelal in opdracht. Verder gebruik ik graag veel frisse kleuren.
Website; www.margateljee.exto.nl / MargAteljee op www.exto.nl

Miranda Meurs – Loenen – Kunstdiscipline – Schilderen.
Ze schrijft; De wereld om mij heen, één grote inspiratiebron. Onderwerpen uit het dagelijks leven, beelden & woorden die mij raken, verwonderen en doen bewonderen, zijn de basis voor mijn werken. Details, worden neergezet in geometrische vormen en opvallende kleurencombinaties. Mijn werk is Kleurrijk & Strak, herkenbaar, vrolijk en verrassend.
Website; www.atelierdecirkel.com

Monica Schilder – Emmeloord- Kunstdiscipline – Schilderen
Ze schrijft;  Ik schilder graag stillevens en ’stads’-landschappen. Als ik met anderen schilder is er een dialoog van schilders. Het zelfde voorwerp maar dan vanuit een ander perspectief.  Boeiend om te zien hoe het wordt vastgelegd.

Sylvia Nan – Zeewolde  – Kunstdiscipline- Mixed media, gemengde technieken op aquarel- of mixed mediapapier.
Ze schrijft; Het werk wat ik hier laat zien is abstract en kleurrijk, waarbij ik gebruik maak van genoemde technieken. Ik kies op intuïtieve wijze materiaal, kleur en vorm en laat mijn werk ontstaan zonder vooraf bedacht plan. Tijdens het maken van mijn kunst is persoonlijke ontwikkeling altijd een onderdeel van het proces en resultaat. Soms meer, soms minder zichtbaar voor mezelf en/of de ander.
Facebook; Artwork by Sylvia Nan.
Instagram; Sylvia Nan Art

Tineke Smit – Emmeloord – Kunstdiscipline – Füsing – glas
Ze schrijft; Het versmelten van glas in een oven is altijd weer een uitdaging. Mijn inspiratie is de natuur met zijn mooie kleuren, vormen en lijnen. Ik maak objecten zoals vogels, bloemen en abstracten. Ook 3-D
afdrukken maak ik graag.
Website; www.deschriekhorst.nl
Facebook; Atelier de Schriekhorst

Tini Muller – Dronten – Kunstdiscipline – Sieraden.
Ze schrijft; Ik vind het een uitdaging mooie en artistiek verantwoorde sieraden van edele metalen te maken. Met of zonder edelstenen en met emaille. Ook maak ik sieraden van geanodiseerd titanium.
Ik deel mijn kennis graag.
Website; tinimuller.exto en te vinden op www.galeriedronten.nl
Facebook; Tini Muller

Trudi de Kreek – Emmeloord – Kunstdiscipline – Kleding, mode- en woonaccessoires van kunstleer.
Ze schrijft; Als er kernwoorden op mijn werk van toepassing zijn, is het kleurrijk, persoonlijk en opvallend. En voegt daar aan toe dat haar tassen en kleding een lust voor het oog zijn!
Website; www.trudidekreek.nl