Deelnemers 2022

Ontmoet de kunstenaars

Een terugblik. De KunstExpo omvatte opnieuw een levendige mix aan kunst met uitdagend nieuw werk. De Bantsiliek is met zorg ingericht. Met alle spotlights aan om de werken te laten ‘shinen’ voor de mooiste presentatie.

Bewonder het werk en maak virtueel kennis met de exposanten. De door hen geschreven introductietekst is verwerkt op deze pagina. Bezoek vooral ook hun websites en Instagram. Voor interessante extra’s en méér informatie…

Wie is…

* Ada Heidbuurt
Ze woont in Lelystad, haar kunstdiscipline is (textiele) sieraden en objecten. Zeer verschillende materialen zoals synthetische organza en ander textiel brengen haar veel mogelijkheden waarin ze haar creativiteit kwijt kan. Het vervormen en manipuleren  werkt heel inspirerend. Haar sieraden zijn divers, kleurrijk, speels en fantasierijk.   
Website: adaheidbuurt.weebly.com – Instagram @adaheidbuurt

* Alice Valk 
Alice woont in Rutten, ze heeft als kunstdiscipline (tulp)fotografie. 
Ze schrijft: “In de ban van de Tulp ben ik. Vanuit de 17e eeuw zijn de Rembrandttulp en de tulpenvaas
inspiratie voor mijn werk in projecten met verschillende werkwijzen met een eigen sfeer”.
Website: www.alicevalk.nl

* Anja van Dam
Anja woont in Ede. Haar kunstdiscipline is beeldende kunst. Ze werkt met acrylverf en acrylverf met materie. Nieuwsgierigheid zet haar aan tot experimenteren en spelen met materialen. Vaak intuïtief startend met een kleur, daarna ontdekken wat er ontstaat. Haar werk kenmerkt zich door energie, beweging en kleur.
Website: www.anjavandam.nl – Instagram @ajvandam52

* Annora Poppe
Heerenveen is haar woonplaats. Haar kunstdiscipline is Kunst sieraden.
Over haar werk zegt ze: “De Noordoostpolder, waar de machines en trekkers hun sporen achterlaten en waar de natuur haar eigen gang kan gaan. Werken met de natuur en met respect voor haar kracht en schoonheid, dat zie je terug in mijn keuze en omgang met de materialen. Mijn stukken weerspiegelen het mechanische en praktische gebruik van machines, de kracht en puurheid van de materialen”.
Website: www.annorapoppe.com – Instagram @annora.jewellery_design

* Dini Bruinsma
Dini woont ‘aan de haven’ in Nagele. Haar kunstdiscipline is sieraden, met o.a. glaskralen uit eigen atelier.
Glas is voor haar in beweging en intrigerend, glas verveelt nooit! Inspirerend zijn foto’s van haar reizen, de woonplek aan het water en de natuur. Sommige sieraden ontstaan intuïtief…
Website: www.glasaandehaven.nl – Instagram @dinibruinsma

* Frits van Wijngaarden
Dronten is zijn woonplaats.  ZIjn kunstdiscipline is Hout en Beton. Na een prachtige carrière in de wereld van beton is hij alweer een aantal jaren actief in design en ambacht. Resulterend in zeer uiteenlopende werken, van unieke armbanden t/m het ei van Columbus.
Website: www.concreteandwood.nl – Instagram @fritsvanwijngaarden

* Gea Nijzing
Ze woont in Emmeloord. Haar kunstdiscipline is figuratieve beelden. Ze maakt ze van zelfhardende klei, ze gaan vergezeld van een kort gedicht. Inspiratie haalt Gea uit de vormen die ze ziet in haar omgeving. 
Website: www.geart.eu – Instagram @geanijzing

* Hannie Naus
Emmeloord is Hannie’s woonplaats. Haar kunstdiscipline is werken met glas dat ze recyclet.
Hierover zegt ze: “Voor mijn werk gebruik ik hoofdzakelijk oude drankflessen, het hergebruik van glas. ‘Glass With a Past’… Toeval speelt een grote rol in mijn werk, wat er in de oven gebeurt is elke keer weer verrassend”.

* Hilly Binksma. Ens is haar woonplaats. Haar kunstdiscipline is beeldend textielkunstenaar.  Inspiratie haalt ze door kijken en ervaren, een vertaald thema, met als drager ‘textiel’. Verval en kwetsbaarheid, het ‘doorleefde’ zijn terugkerende onderwerpen. Ze gebruikt diverse technieken en natuurlijke materialen in aardtinten, puur en stoer. 
Website: www.qs2textielgroep.nl 

* Jan-Albert Ernsten. Hij woont in Lelystad en heeft als kunstdiscipline schilderen in olieverf. Hij schildert expressieve olieverfportretten van onbekende en bekende mensen. In warme kleuren of zwart-wit. Daarnaast schildert hij van een natuurtafereel. 
Website: www.ap-arts.nl – Instagram @janalberternsten

* Joop Masséus. Emmeloord is zijn woonplaats. Zijn kunstdiscipline is schilderen. Joop zegt: “Ik kom met een overzicht van mijn werk naar de Expo 2022 & aktuele thema’s. Zoals de mensenstrijd met moeder aarde, de schoonheid van onze planeet en geschilderde gedichten.
Website: www.joopmasseus.nl 

* Marga van Kuijk – wonend in Ens. Als kunstdiscipline heeft ze schilderen en tekenen op doek en MDF/ hout. Ze heeft een paar jaar de Kunstacademie in Kampen gevolgd. Ze werkt nu als technisch DTP-er in een drukkerij, maar ook als zelfstandig kunstenaar. Marga werkt veel in opdracht (vooral dierportretten) ook schildert ze graag landschappen, realistisch en met veel details.
Website: www.margateljee – Instagram @margateljee

* Miranda Meurs. Ze woont in Loenen. Haar kunstdiscipline is schilderen en bijbehorende kunstkaarten & prints. De wereld om haar heen is één grote inspiratiebron. Onderwerpen uit het dagelijks leven, beelden & woorden die haar raken, verwonderen en doen bewonderen, zijn de basis voor haar werken. Haar werk is Kleurrijk en Strak, herkenbaar, vrolijk en verrassend. 
Website: www.atelierdecirkel.com – Instagram @mirandameurs.atelierdecirkel

* Monica Schilder-Pasterkamp – wonend in Emmeloord. Schilderen is haar kunstdiscipline.
Monica omschrijft haar werk als tekenend en schilderend op weg om te leren en door te geven. 
Website: www.monicaschilder.nl – Instagram @projectportret

* Nicolaas Meijboom – Nicolaas woont in Dronten. Zijn kunstdiscipline is Digital Art, fotografie.
Zijn werken zoeken graag grenzen op tussen licht-donker, realisme-surrealisme, realisme – abstract, denken-voelen. Regelmatig zijn de foto’s die digitaal worden bewerkt de basis van zijn werk. 
Website – www.nicolaas-meijboom-photoart.nl 

* Tineke Smit. Ze woont in Emmeloord. Haar kunstdiscipline is fusing / glas.
Na een periode van schilderen is ze de laatste jaren bezig met fusing. Dat is smelten van glas in een oven. Objecten, klein, groot en allerlei leuke glasvoorwerpen maken is haar passie.

* Tini Muller. Dronten is haar woonplaats. Haar kunstdiscipline is sieraden.
Tini creëert graag mooie, artistiek verantwoorde sieraden van zilver, emaille en titanium. Haar kennis geeft ze graag door.
Website – www.tinimuller.exto.nl

* Trudi de Kreek. Wonend in Emmeloord. Haar kunstdiscipline is kleding, mode- en woonaccessoires van kunstleer. Als kernwoorden die op Trudi’s werk van toepassing zijn, geeft ons ze kleurrijk, persoonlijk en opvallend mee. En voegt daar aan toe dat haar tassen en kleding een lust voor het oog zijn!  
Website: www.trudidekreek.nl – Instagram @trudidekreek

KunstExpo Flevoland 2022 – de Zomereditie    Alle deelnemers bij elkaar in de downloadbare brochure