Zichtbaar


Werken van de deelnemers, met hun omschrijving!

Annie Reitsema – (Nagele) – schilderijen in olieverf op waterbasis.
Ze schrijft: “Genietend van de wereld om mij heen. Kijkend en lerend en proberend al dat moois vast te leggen. Fijnschilderen, dat is wat ik fijn schilderen vind. Zoekend naar mooie kleuren…”

Ab Strijker – (Lelystad) – houtdraaien met een kunstzinnige vormgeving.
Al bijna 24 jaar lang is Ab actief als hobbyhoutdraaier. Na functioneel werk zoals schalen, doosjes, en kandelaars legt hij zich in de loop der tijd steeds meer toe op kunstzinnige vormen.
http://www.abstrijker.kunstzinnig.nl

Annora Poppe  – (Nagele) – Contemporary Jewellery / hedendaagse sieraden.
Annora is goudsmid en tweedejaars student Edelstein und Schmuck in Idar-Oberstein (Dld.) Ze ontwerpt sieraden van verschillende materialen, voornamelijk edelstenen en (edel)metaal.

Ada Heidbuurt  (Lelystad) – Sieraden en objecten.
Textiel, vilt en synthetische organza worden op een fantasierijke, speelse, kleurrijke manier gevormd en gemanipuleerd door haar. Het eindresultaat? Verrassend, het kan zowel een sieraad als een object worden!

Babette van den Berg – (Dronten) – Beeldend kunstenaar – Digitaal Artiest & fotomanipulaties.
Exposeren is nieuw voor haar, ze is benieuwd naar uw reacties! Babette toont haar “Art-Tree Collection” waarin mens en boom een eenheid zijn met verschillende emoties en de “Venetian Collection”, geïnspireerd op het Venetiaanse carnaval. 
Website: www.babsartcreations.com

Carin Staal – (Emmeloord) – keramiek.
Haar omschrijving van haar werk… in mijn werk is klei de drager van het beeld. De vorm wordt hieraan aangepast. De kleuren en tekeningen zijn voor mij het belangrijkst.
Website: www.carinstaal.webs.com

Christine Merjenburgh – (Emmeloord) – keramiek – Raku gestookt.
Al een tiental jaren maakt ze Raku gestookt keramiek. Het geeft een natuurlijk effect en een onvoorspelbaar resultaat… De glazuren worden door haarzelf ontwikkeld. 
De wereld is Christines inspiratiebron!

Dick Tillema – (Emmeloord) – keramische vormgeving.
Zijn werk bestaat uit keramische objecten, opgebouwd uit platen klei. Vaak zijn ze RAKU gestookt. Strakke vormen en uitgebalanceerde verhoudingen zijn de uitgangspunten in Dick’s werk.
Website: http://www.dicktillema.nl

Els van Luijk – (Lelystad) – creatieve fotografie
De over elkaar gelegde beelden geven een vervreemdend effect. Soms duister, vaak met een glimp licht. Het is de wereld zoals Els die ervaart, maar iedere kijker mag er een eigen verhaal bij maken…
Website: www.beeldopbeeld.com

Eric Dijkstra – (Zwolle) – Phoneografie
Eric fotografeert en creëert zijn fotokunst uitsluitend met zijn iPhone. Die is het centrum van zijn fotografische creativiteit, als camera èn atelier!
Website: www.ericdijkstra.com

Gea Nijzing – (Emmeloord) – figuratieve beelden.
Ze maakt sinds een groot aantal jaren figuratieve beelden in zelfhardende klei. Hierin is altijd de mens te herkennen.
De beelden gaan vaak vergezeld van gedichten…
Website: www.geart.eu

G-Art – (Biddinghuizen) – Schilderijen.
Kijk maar eens op de pagina Bijzondere Gast op deze site…
website: http://www.g-art.nu

Ineke Voigt – (Tiel) – Abstracte materie schilderijen.
Ze maakt abstracte schilderijen met veel reliëf. Dat reliëf ontstaat door het gebruik van materialen / spullen die normaal in de prullenbak zouden belanden… Ineke maakt graag werk dat anders is!
Website: voigtpaintings.nl

Ingrid van Til – ( Dronten) – Schilderijen.
Sinds 5 jaar is schilderen zoals zij het zelf noemt ‘haar grote hobby’! Ingrid werkt graag in verschillende stijlen met allerlei technieken en materialen. Vaak zonder vastomlijnd plan en met een meestal kleurrijk resultaat…

Lia Steffens – (Emmeloord) – Mixed media – Textiel en Vilt.
Op dit moment maakt ze collages vanuit herinneringen en beelden in textiel, vilt en bewerkt papier. Ook boekomslagen zijn voor haar een geliefd onderdeel van haar werk. Nieuw werk, ze durft het aan!
Website: www.liasteffens.webs.com

Lidy Ponte – (Emmeloord) – Beelden (draadfiguren) van ijzerdraad, soms bronsdraad & wandobjecten van ijzerdraad.
Ze maakt beelden in vrij werk en in opdracht. De laatste jaren is Lidy vooral bekend van haar werk in ijzerdraad, dat veel geëxposeerd en verkocht wordt in binnen- en buitenland.
Website: www.lidyponte.com

Margret Takken – (Emmeloord) – Glass Art / Glas fusen.
Ze is geïnspireerd door alles om haar heen… Met glas werken is voor haar een ontdekkingsreis met verschillende kleuren, gebruik makend van de transparantie… Margrets passie is al vijftien jaar lang nieuwe vormen en reliëfs creëren!
Website: www.glassathome.nl

Marjen Blanken – (Lelystad) – Beeldhouwen in steen.
In het ruimtelijk werken met steen vindt ze mogelijkheden om zich uit te drukken in zowel figuratieve als gestileerde vormen. De wereld om haar heen inspireert Marjen.
Website: www.sculpture-marjenblanken.com

De Polderkwasten – (Luttelgeest) – Schilderijen.
De groep komt wekelijks bij elkaar o.l.v. Marjan Rozeboom en experimenteert met werkvormen, materialen, sjablonen en kleuren. Ze kunnen kritisch naar elkaars werk zijn en zoeken daarin naar verfijning en verbetering.

Sonja Reedijk – (Dronten) – Paper Art / Grafiek.
Ze werkt naast grafiek & collages met haar eigen handgeschept papier. Sonja past haar creatieve gedichten toe in haar Artist’s Book. Nu experimenteert ze met het maken van groenten en fruit van papier/papyrus.
Website: www.sonjareedijk.nl

Tineke Smit – (Emmeloord) – Fusen / glaskunst.
Haar grote passie is glas… Een ontwerp voor een groot of klein object is altijd weer een uitdaging! Het eindresultaat van het combineren van vormen en kleuren in de oven, het fusen? Altijd weer bijzonder en verrassend!
Website: www.deschriekhorst.nl

Ton Ensink – (Lelystad) – Geometrische schilderkunst.
Zijn werk is geïnspireerd op Escher, Victor Vasarely en islamitische patronen. Ton (autodidact) ontwerpt op papier en de computer. De uitvoering is acryl op canvasboard of snijwerk met papier en karton.
Website: www.geometric-art.blogspot.nl 

Trudi de Kreek – (Emmeloord) – Textiel en kunstleer.
Vijf jaar geleden opent ze na jarenlang docente te zijn geweest haar eigen atelier. Naast extravagante kleding maakt ze kleurrijke tassen van kunstleer. Een lust voor het oog zoals ze enthousiast schrijft!
Website: www.trudidekreek.nl