Kunstenaars 2020

Kom kijken en genieten!

De kunstcommissie heet u  van harte welkom op deze pagina.
De KunstExpo Flevoland omvat opnieuw een mix  van nieuwe deelnemers en  ‘oude bekenden’,  van gerenommeerde kunstenaars en amateurkunstenaars. De Bantsiliek wordt weer mooi ingericht, met ‘alle spotlights’ aan!!!
We zijn ‘In Beeld’!


Uitgelicht

X-tuur… Een groep jonge mensen (leerlingen van het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord)
toont hun project gedurende beide expositiedagen. 
De Dijkdichters uit Lelystad zijn op de zaterdag een speciale  gast.
Ze laten zich inspireren door de kunst. Wie weet ook wel door de bezoekers!

Maak kennis met de exposanten

* Ab Strijker
Hij woont in Lelystad, zijn kunstdiscipline is houtdraaikunst. Al ruim vijfentwintig jaar is hij bezig met houtdraaien. Na een basiscursus heeft hij zich ontwikkeld in kunstvormen draaien. En zoals hij zelf schrijft: met veel plezier en met een prachtig resultaat!

* Ada Heidbuurt
Ze woont in Lelystad, haar kunstdiscipline is sieraden. Zeer verschillende materialen zoals textiel en synthetische organza brengen haar veel mogelijkheden waarin ze haar creativiteit kwijt kan. Het vervormen en manipuleren  werkt heel inspirerend. Haar sieraden zijn heel divers, kleurrijk, speels en fantasierijk.   
Website: adaheidbuurt.weebly.com

* Anca Blok
Ze woont in Rutten, haar kunstdiscipline is beeldende kunst en poëzie.  Ze exposeerde  recentelijk in de Poldertoren in Emmeloord èn in het Rijksmuseum  in Amsterdam. Ze houdt niet van werken in kleuren,  portretten maken is favoriet. Creativiteit in de breedste zin van het woord maakt haar gelukkig.
Website: www.kunstbloc.com

* Carin Staal
Carin woont in Emmeloord, haar kunstdiscipline is keramiek.  Haar laatste werk bestaat uit met de hand gemaakte keramische vormen waarop ze tekent of schildert met pigmenten, kleislibs  en glazuren.
Website: www.carinstaal.webs.com

* Christine Merjenburgh
Ze woont in Emmeloord, haar kunstdiscipline is keramiek.  Ze is geïnspireerd door de natuur en architectuur. Dit komt tot uiting in haar handgevormde en raku gestookte keramiek. De zelfgemaakte glazuren geven een  uniek effect aan haar aardewerk.
Website: www.chris-keramiek.nl

* Dick Tillema
Ook hij is afkomstig uit Emmeloord en heeft als kunstdiscipline keramiek.
Zijn werk bestaat uit keramische objecten, opgebouwd uit platen klei. Ze zijn vaak RAKU gestookt. Strakke vormen en uitgebalanceerde verhoudingen zijn uitgangspunten in zijn werk. Architectuur is één van zijn inspiratiebronnen.
Website: www.dicktillema.nl

* Dini Bruinsma
Dini woont in Nagele. Haar kunstdiscipline is sieraden. Gemaakt met o.a. glaskralen uit eigen atelier. Glas is voor haar in beweging en intrigerend, glas verveelt nooit! Inspirerend zijn de foto’s van haar reizen, woonomgeving en de natuur. Soms ontstaan haar sieraden intuïtief…
Website: www.glasaandehaven.nl

* Gea Nijzing
Haar woonplaats is Emmeloord. Gea’s kunstdiscipline is figuratieve beelden met korte gedichtjes. Ze is vanaf haar jeugd al bezig met diverse kunstvormen. Nu maakt ze al vele jaren haar beelden van zelfhardende klei. Een kort gedicht vertelt iets over het beeld.
Website: www.geart.eu

* Jan-Albert Ernsten
Jan-Albert woont in Lelystad. Zijn kunstdiscipline is olieverf schilderen. Hij schrijft: ik schilder expressieve olieverf portretten van bekende en onbekende mensen. In kleur of krachtig zwart-wit. Het weergeven van de menselijke emotie vormt bij ieder portret de uitdaging.
Website: www.ap-arts.nl

* Joop Masséus
Joop’s woonplaats is Emmeloord. Zijn kunstdiscipline is schilderen. Hij werkt themagericht. Zijn laatste thema gaat over de kennis die is opgedaan in allerlei kunstdisciplines. Het thema en de stelling is: wat is de zin van het leven van de mens in relatie tot de evolutie.
Website: www.joopmasseus.nl

* Kim Pasterkamp
Kim woont op Urk. Ze heeft deze expo schilderen als kunstdiscipline. Ze noemt haar werk veelzijdig. Ze is afgestudeerd aan de kunstacademie en blijft zich ontwikkelen. Haar talent ligt in vormgeving van emoties. Ze wordt aangetrokken door de schoonheid van  het mens zijn en diens natuurlijke omgeving
Website: www.atelierkim.nl

* Kunstkring De Verbeelding.  
De Kunstkring beschikt in Het Cultuurbedrijf in Emmeloord over prima werkruimtes vinden ze. Hun uitgangspunt is plezier hebben in het werken tijdens het schilderen en beeldhouwen. Ze ondersteunen en stimuleren elkaar bij het maken van nieuwe objecten Ze maken samen kunst. En door te verbeelden worden eigen gevoelens in hun werk gelegd, waardoor het een persoonlijke visie weerspiegelt. Dat is het uiteindelijke doel dat ze voor ogen hebben. De kunstkring telt zo’n 50 leden, waarvan er enkelen wisselend aanwezig zijn tijdens de expo.
Website: kunstkringdeverbeelding.nl

* Lidy Ponte
Emmeloord is haar woonplaats. Haar kunstdiscipline is Beelden van draad. Lidy maakt beelden van diverse materialen o.a. metaaldraad, dat ze op verschillende manieren bewerkt. Ze vindt het een uitdaging om beweging en karakteristieke  houdingen uit te beelden.
Website: www.lidyponte.com

* Margret Takken
Ze woont in Emmeloord. Haar kunstdiscipline is glasfusing / glas bewerken. Glasfusing fascineert haar na 15 jaar nog elke dag. Het transparante breekbare materiaal vormen tot nieuwe unieke objecten is een grote passie die kleur aan haar leven geeft.
Glasfusing = Samensmelten = Verbinden
Website: www.glassathome.nl

* Marjen Blanken
In Lelystad, daar woont ze. Beeldhouwen met natuursteen is haar kunstdiscipline. Ruimtelijk werken biedt haar de mogelijkheid zich uit te drukken in zowel figuratieve als gestilleerde vormen.. De wereld om haar heen biedt haar volop inspiratie
Website: www.sculpture-marjenblanken.com

* Marlies Brug
Marlies woont Ede. Opgegroeid in de Noordoostpolder, van jongs af aan graag bezig met vormgeven. Klei heeft haar grote voorliefde en passie. Integriteit en vrijheid enerzijds, onschuld en verbeelding anderzijds zijn haar leidraad bij haar creatieve ontwikkeling en werk. Belangrijke elementen zijn kwetsbaarheid, geordende verbindingen, balans, symmetrie, transparantie en soberheid.
Website: www.marliesbrug.nl

* Miranda Meurs – Atelier de Cirkel, gevestigd in Loenen
‘Iedereen heeft creatieve gaven, het is echter de kunst ze te ontdekken’
Tijdens een zoektocht naar vernieuwing in haar werk, haar liefde voor kleur, experimenteren met vormen, proberen en vooral het volgen van haar gevoel, is de serie ‘Kleurrijk en Strak’ ontstaan.
Website: www.atelierdecirkel.com

* Monica Maat
Ze woont in Lelystad. Haar kunstdiscipline is geometrisch werk op doek. Monica werkt in de traditie van De Stijl. Ze creëert optische effecten om waarneming te manipuleren. Ze werd genomineerd voor de André Evard-Prijs.
Woord: In Woord is een boek over ‘De Schoonheid van Geometrie’  verschenen. Beeld: In Beeld is de korte Kunstfilm ‘De Schoonheid van Geometrie’ verschenen.
Website: www.monicamaat.nl

* Regina Snabel-Schuurman
We hebben veel deelnemers uit Emmeloord! Ook Regina woont daar… Haar kunstdisciplines zijn inkttekeningen en schilderkunst. Regina is 59 jaar oud, ze tekent al van kinds af aan. Sinds 2010 schildert en tekent ze vooral dieren. Dieren zijn puur, en dat probeert ze uit te beelden in haar werken.

* Roland Meijer
Hij woont in Dronten. Hij heeft als kunstdiscipline keramiek.
Roland is een keramist en pottenbakker die het onderzoek niet schuwt en de grenzen van het haalbare probeert te bereiken. De ingrediënten die hij gebruikt zijn creativiteit, moed, klei, chemicaliën en geduld!
Website: https://rolandmeijer.exto.nl

* Tineke Smit – Atelier de Schriekhorst
Tineke heeft haar atelier aan huis in Emmeloord. Glasfusing is haar kunstdiscipline. Ze maakt een ontwerp en zoekt daar mooie passende kleuren glas bij. Als ze daar tevreden over is, gaat het de oven in en wordt het glas samengesmolten. Zo maakt ze diverse objecten.
Website: www.deschriekhorst.nl

* Trudi de Kreek
Emmeloord is haar woonplaats. Haar kunstdiscipline is textiel. Ze maakt kleding, tassen en modeaccessoires van kunstleer. Als kernwoorden die op Trudi’s werk van toepassing zijn, geeft ons ze kleurrijk, persoonlijk en opvallend mee. En voegt daar aan toe dat haar tassen en kleding een lust voor het oog zijn!  
Website: www.trudidekreek.nl