Uitgelicht!!!

Terugblik op X-tuur & Dichterskring De Dijkdichters, het was mooi…Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn X-tuur!

Met 15 leerlingen mogen we meedoen aan deze echte tentoonstelling. Supertof!
We zijn allemaal vanuit onze eigen invalshoek bezig geweest met het thema In Woord en Beeld. Alleen of samen.
Tweedimensionaal of driedimensionaal en met verschillende materialen. Zo zijn er leerlingen die een poster, een schilderij of een collage hebben gemaakt. Maar er is ook gewerkt met klei, hout en papier-maché. Dit allemaal onder begeleiding van onze enthousiaste textuur docent Yvette van der Aa.

Tijdens dit weekend zijn wij aanwezig om te vertellen over ons eigen werk. We hebben ook een inspiratietafel waar u uitgenodigd wordt uw mooiste woord te stempelen.

We hebben er ontzettend zin in en hopen u te mogen begroeten in Bant.

Over X-tuur
X-tuur is onderdeel van het Zuyderzee Lyceum. Bij X-tuur is de leerling
eigenaar van zijn/haar eigen leerproces en zij worden hierin begeleid door hun coaches.

In Woord en Beeld

De Dijkdichters

Voor de derde keer sinds 2010 te gast… ‘In Beeld’ op de site, met ‘Woord’en in ons midden! Ze reikten onderstaande tekst aan:

De Lelystadse dichterskring ‘De Dijkdichters’ – met vijftien dichters – bestaat in 2020 11 jaar. In het culturele leven van Lelystad zijn we in de loop der jaren een bekend fenomeen geworden.

Wij komen elke veertien dagen bijeen om elkaars werk te bespreken en gezamenlijke activiteiten te bedenken om mee naar buiten te treden. Wij respecteren iedere dichter en zijn werk en vanuit die gedachte bespreken wij elkaars gedichten in een licht-kritische, maar ontspannen en gezellige sfeer. Zo leren wij van elkaar, maar blijft de dichter eindverantwoordelijke voor zijn eigen werk.

Behalve dat wij aan elkaar onze nieuwe gedichten voordragen, doen we dit voordragen ook graag bij kunst-manifestaties zoals LelySTART en bij (openingen van) exposities. Zo hebben wij ook meegewerkt aan concerten van het Kamerkoor Lelystad en het Harmonieorkest Lelystad en tijdens het jaarlijkse ‘Vestingval’ te Elburg.

Ter gelegenheid van kunst-exposities maken wij graag gedichten bij het werk van de kunstenaars.

In 2017 brachten wij onze eerste poëziebundel uit, ‘Dijkdichters dichten’.

Op de foto, van links naar rechts:
Juul Baars, Gerard Beense, Marc Broekmans, Igna Geveke, Esam Alwasete, Anne Graalman, Jan Huisman, Rolf Captein, Floor Koedam, Marijke Kienhuis, Erik Kramer, Bert Souman
Website: www.dedijkdichters.nl Contact: dijkdichters@hotmail.nl

Floor Koedam en Gerard Beense overleden beiden in 2020