Over ons – support & het logo

In beweging…
De allereerste Flevolandse Kunstbeurs wordt in 2010 georganiseerd door een kunstcommissie die bestaat uit 4 dames. Tineke Smit is als initiator door de jaren heen een constante factor gebleven. Na een mooi aantal  succesvolle edities wordt er in 2016 voor een andere opzet èn een nieuwe naam gekozen. De KunstExpo Flevoland is geboren, vol vernieuwing, een veranderde aanpak en voortaan tweejaarlijks in de even jaren te houden. Ook de commissiesamenstelling wisselt. 

Veranderingen
De kunstcommissie is ééns in de zoveel jaren in beweging in een nieuwe setting. Wat niet verandert is de locatie, de sfeervolle Bantsiliek waar het werk van de deelnemers zo mooi tot haar recht komt. De commissieleden buigen zich elke editie met enthousiasme over wat komen gaat. 

Kunstcommissieleden 2024 
Tineke Smit
Annemiek Marinussen 
Henk Nijzing
Trudi de Kreek


Social Media & webonderhoud
Dini Bruinsma 

Support & Dank
De KunstExpo wordt georganiseerd en gesteund door vrijwilligers en organisaties. Het evenement kan alleen maar bestaan dankzij hen, de PKN in Bant en de fijne support van Slump Catering & Events in Bant.

Oprecht hartelijk dank hiervoor! 

 

 

 

 

 

 

Logo
Chris-Marije van Veldhuijsen ontwerpt het logo van de KunstExpo. Ze omschrijft haar achterliggende idee als volgt: 
“Kunst met een grote K, voortgebracht in een gebied wat door de mens bedacht en ingericht is.
Kenmerkende rechte lijnen, waar water, groen en aarde ten dienste staan aan de polderbewoners”.

En zien we in het logo niet allemaal de lijnen van de polderwegen en de akkers? De kleuren van weides en bossen in het groen, het bruin van de akkers en van de aarde? Van het water en de mooie polderluchten in de blauwtinten? 
Een strak en krachtig logo! 

Essay
Dagblad Trouw wijdt op 22 januari 2022 in haar bijlage Tijdgeest een prachtig artikel aan de Noordoostpolder getiteld  ‘Terug naar het paradijs van de Noordoostpolder’. De tekst in het artikel en het idee achter het logo komen hier heel mooi samen. 

Volg de link Terug naar het paradijs van...  om het essay te lezen.
Geplaatst met toestemming van Trouw.