Over ons & het logo

In beweging…
De allereerste Flevolandse Kunstbeurs wordt in 2010 georganiseerd door een kunstcommissie die bestaat uit 4 dames. Tineke Smit is door de jaren heen daarin een constante factor gebleven. Na 5 succesvolle edities wordt er in 2016 voor een andere opzet èn een nieuwe naam gekozen. De KunstExpo Flevoland is geboren, vol vernieuwing, een veranderde aanpak en voortaan tweejaarlijks in de even jaren te houden.

Veranderingen
Ook de kunstcommissie is ééns in de zoveel jaren in beweging in een nieuwe setting. Wat -gelukkig- niet verandert is de locatie, de sfeervolle Bantsiliek waar het werk van de deelnemers zo mooi tot haar recht komt. Als commissieleden buigen we ons elke editie met enthousiasme over wat komen gaat. Corona gooit helaas roet in het eten in maart 2020.

De kunstcommissie 2022 bestaat uit
Tineke Smit
Tini Schoenmaker
Dini Bruinsma &
Annemiek Marinussen

Dank
De KunstExpo wordt georganiseerd en gesteund door vrijwilligers en organisaties. Het evenement kan alleen maar bestaan dankzij hen, de PKN in Bant en de fijne support van Slump Catering & Events in Bant.

Oprecht hartelijk dank hiervoor! 

 

 
 

Chris-Marije van Veldhuijsen ontwerpt het logo van de KunstExpo. Ze omschrijft haar achterliggende idee als volgt: 
“Kunst met een grote K, voortgebracht in een gebied wat door de mens bedacht en ingericht is.
Kenmerkende rechte lijnen, waar water, groen en aarde ten dienste staan aan de polderbewoners”.

En zien we in het logo niet allemaal de lijnen van de polderwegen en de akkers? De kleuren van weides en bossen in het groen, het bruin van de akkers en van de aarde? Van het water en de mooie polderluchten in de blauwtinten? 
Een strak en krachtig logo! 

Een weetje
Dagblad Trouw wijdt op 22 januari 2022 in haar bijlage Tijdgeest een prachtig artikel aan de Noordoostpolder getiteld  ‘Terug naar het paradijs van de Noordoostpolder’. De tekst in het artikel en het idee achter het logo komen hier heel mooi samen. 

Volg de link Terug naar het paradijs van...  om het essay te lezen.
Geplaatst met toestemming van Trouw.